Toggle Nav

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie wordt gebruikt zodat vocht uit de isolatie of de constructie van uw dak of wand kan worden afgevoerd. Zo blijft isolatie droog en warmteisolatie langer behouden! 

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Folie MorgoVent 120 3,0x50m
  Folie MorgoVent 120 3,0x50m
  € 387,44
  Levertijd: 2 werkdagen
 2. Folie MorgoVent 120 1,5x50m
  Folie MorgoVent 120 1,5x50m
  € 193,73
  Levertijd: 2 werkdagen
 3. Folie Morgofol 125WG 1,5x50m
  Folie Morgofol 125WG 1,5x50m
  € 150,89
  Levertijd: 2 werkdagen
 4. Folie Fassade standaard folie 1,5x50m
  Folie Fassade standaard folie 1,5x50m
  € 632,16
  Levertijd: 2 werkdagen
  Niet op voorraad
 5. Fassade economic 1.5x50m
  Fassade economic 1.5x50m
  € 605,63
  Levertijd: 2 werkdagen

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie zorgt ervoor dat isolatie droog wordt gehouden. Zo blijft de isolatie langer behouden. Het vocht dat tijdens de bouw of door onnauwkeurigheden in de dampremmende laag in de steenwol of glaswol isolatie terecht is gekomen kan worden afgevoerd met dampopen folie. 

Waarom dampdoorlatende folie?

Vocht kan de oorzaak zijn van hardnekkige en vaak zeer kostbare of nauwelijks op te lossen problemen in gebouwen en woningen. Als het vocht in staat is om in de constructie (dak, wand of vloer) door te dringen, kan schimmelvorming of zelfs rot ontstaan. Een gebouw dient derhalve zodanig ontworpen en uitgevoerd te worden dat indringend vocht zoveel mogelijk wordt voorkomen. Een dampdoorlatende folie heeft de functie het drooghouden van de isolatie. Zo blijft de isolatie langer behouden!

Damdoorlatende folie wordt vaak gecombineerd met dampremmende folie. In een woning of ander gebouw wordt veel vocht geproduceerd. Een mens produceert gemiddeld 2,5 liter vocht per dag (door douchen, koken, transpireren, enz.) dat als waterdamp in de woning terechtkomt. Deze waterdamp zal een uitweg zoeken naar de koudere lucht met een lagere luchtvochtigheid (we noemen dat ook wel dampdiffusie). Om te voorkomen dat de warme, vochtige lucht in de constructie dringt, dienen met name daken en gevels aan de binnenzijde voorzien te zijn van een dampremmende folie. Deze folie dient te worden toegepast in combinatie met een goede luchtdichting. Het in het gebouw aanwezige vocht zal de ruimte dan via natuurlijke of mechanische ventilatie verlaten. Daarnaast kunnen dampremmende folies tegengaan dat het in de vloer voorkomende vocht in aanraking komt met bijvoorbeeld houten vloeren of parket. Aan de buitenzijde van de constructie wordt dampdoorlatende folie toegepast zodat vocht wel naar buiten kan worden afgevoerd.

Soorten dampdoorlatende folie

Welke soorten dampdoorlatende folie zijn er? Het antwoord is dat er meerdere soorten verkrijgbaar zijn. Hieronder zetten we dampdoorlatende folie onder elkaar.

MorgoVent

Dampdoorlatende folie MorgoVent 120Morgovent is een dampdoorlatende folie. MorgoVent 120 is een drielaags dak- en wandfolie. Kenmerkend voor deze folie is de tussenlaag van high breathalbe film (HBF). De folie beschikt met een W1 classificatie over uitstekende waterkerende eigenschappen. De folie is dampopen en weegt 115 gram per vierkante meter. MorgoVent 120 wordt gebruikt in wanden en daken met een hoek vanaf 25 graden. 

Voordelen

 • Dampopen folie
 • Waterkerende folie (W1)

MorgoFol 125 WG

MorgoFol 125 WG dampdoorlatende folieMorgoFol 125 WG is een drielaags folie. Kenmerkend voor deze folie is zijn extreem sterke mechanische eigenschappen. De folie is dampdoorlatend, zeer sterk en UV- gestabiliseerd. Deze folie is melkkleurig en voorzien van blauw weefsel. 

Voordelen

 • Dampopen dampdoorlatende folie.
 • Waterkerend folie.

Morgo Fassade standaard

Fassade standaard dampdoorlatende folieMorgo Fassade standaard dampdoorlatende folie wordt toegepast in de gevel. Gevels met een maximale open voegbreedte van 30mm en maximaal 30% per m2 van de totale gevel. MorgoFassade Standaard* is een UV-stabiele gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 30mm en 30 procent per m².

Voordelen:

 • Waterkerend W1
 • Dampopen 
 • UV-gestabiliseerd 

Bestel Fassade standaard folie

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie